Mina tjänster

 

 

Klicka på bilderna nedan för förstoring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC00105

 

 

 


DSC00041


 

 

 

 

Här kan du läsa om de olika tjänster Ann-d-e-Taget har att erbjuda!

Fokus Ryggskola
Nyhet! Ryggskola.
Presentationsblad (PDF)– Kontaktinfo
Ryggskola (PDF)- Informationsblad

Hälsoprofilbedömning, HPB
Hjälper dig att se dina möjligheter inför en önskad livsstilsförändring.

Föreläsningar och utbildning för grupper eller enskilda personer.

Kommunikation
Välja stressens motsats? Vad är det i så fall? Om vi ska ändra på ohälsan måste vi ändra orsaken, vilken är vårt sätt att leva.

Leda med förtroende, dig själv och andra

Avslappning
Mental och fysisk avslappning, positivt tänkande, andning, rörelse. Som metod eller sätt att vara?

Rörelseträning
Att träna upp muskelstyrka är viktigt både efter skada, i skadeförebyggande syfte och för allmänt välbefinnande. Som din hälsoinspiratör erbjuder jag dig olika alternativa träningsmetoder enskilt eller i grupp.

Har ni tillgång till bassäng? Rörelse i vatten är en mycket bra träningsmetod. Jag själv har med hjälp av vattenträning byggt upp muskelkorsetten efter min ryggoperation.

Stretching
Stretching är en passiv metod, som innebär att man töjer utan yttre krafter. Det kan även kombineras med massage. I dagens samhälle blir våra muskler kortare p.g.a. allt stillasittande. Det är viktigt att töja ut de muskler som blir korta/spända efter arbetet, idrottsutövning eller t.ex. snöskottning.

Näringslära
Vad fyller jag magen med?

Prenet
Viktminskning/Livsstilsförändring.

Ergonomi
Arbetsmiljölagens ändamål är att förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet samt att även i övrigt uppnå en god arbetsmiljö. Hur kan vi förebygga och minska belastningsbesvär? Jag gör en enkel bedömning av om er arbetsplats behöver förändras och ger enkla ergonomiska tips hur man undviker belastningsbesvär.

HLR – Hjärt- och lungräddning
Jag har ett förslag: jag kan ordna en HLR-utbildning för dig, din personal eller dina nära och kära. Varje kurs tar ca tre timmar. För mer information, läs mer på sidan HLR – Hjärt-lungräddning.

Friskvårdsmassage, klassisk massage eller sittande massage
Lider du eller dina medarbetare av smärta i rygg eller nacke? Varför inte boka upp massage regelbundet för avslappning, smärtlindring och förbättrad blodcirkulation!

Massage ger ökad frisknärvaro och förbättrad arbetsklimat.
Massage räknas som friskvård!

Taktil Stimulering
Taktil betyder beröring. Med det taktila sinnet menar man hela känslesinnet (hudsinnet). Medveten och strukturerad beröring av huden aktiverar flera av våra känselreceptorer som via sina nervbanor till hjärnan leder fram till det samordnande systemet – oxytocinsystemet. Metoden ökar kroppsuppfattning, lindrar smärta och skapar lugn och ro.

Massage och Taktil Stimulering kan även bokas via Fokus Friskvård, Västerhaninge, tel 5002 8800

Massage i förskolan/skolan
Vetenskapliga rapporter visar att massage underlättar inlärning, förbättrar minnet och koncentrationsförmågan. Använd massagen som ett redskap för att skapa lugn och kunskap.

Försäljning
Jag säljer insiktskort, små vägvisare till din egen inneboende kunskap och visdom. Syftet med korten är att sprida glädje, enkelhet och insikt. En påminnelse om att inte ta livet så allvarligt. Att våga skratta åt sig själv och att ta motgångar i livet lite lättare.

Korten kan vara ett annorlunda gratulationskort, en tröst på vägen, en puff i ny riktning, en stund till eftertänksamhet. Livet kan vara krångligt och svårt och jag tror att om vi tar till
humorn samt enkelheten kan vi finna storheten som finns i det lilla.

 

Mobil: 070-6860133 | E-post: ann-d-e-taget@bredband.net